Douchewand: meer dan een praktisch hulpmiddel

Een douchewand is erg handig. Dat weten we allemaal. Een douchewand voorkomt dat je na elke douchebeurt de vloer kan gaan staan dweilen. Dus dat je om die reden meteen een douchewand koopt is logisch. Maar een douchewand kan ook een mooie aanwinst zijn voor in je badkamer. De ontwerpen en designs zijn eindeloos. Dus wil je gewoon een wandje of wil je iets smaakvols om tegenaan te kijken?

Douchewand als praktisch hulpmiddel

Een douche behoort tot de zogenaamde natte groepen binnen een woning. Om die reden is een douche vaak betegeld en er is natuurlijk altijd een afvoerputje. Velen van ons herinneren ons nog wel de eenvoudige vakantiehuisjes waar je na het douchen je complete douchecel kon gaan dweilen omdat alles onder was gelopen. Gelukkig vond men al gauw het douchegordijn uit. Die hield het water min of meer tegen. Maar ja, die douchegordijnen waren niet erg hygiënisch. Ze werden bruin van onder en de kleuren vervaagden snel. Dat was trouwens soms maar goed ook want de prints op sommige douchegordijnen waren wel heel creatief. Gelukkig kwam er de douchewand, een mooie glazen wand die het water echt tegenhield en die bovendien een mooi uiterlijk gaf aan je badkamer.

En als een verlengstuk van je designbadkamer

Tegenwoordig kunnen we ons een badkamer zonder douchewand bijna niet meer voorstellen. Naast het feit dat we dit praktische hulpmiddel willen, kijken we ook steeds meer naar hoe die douchewand er dan uitziet. Past hij wel in onze badkamer? Wat voor effect heeft hij daar? En dat is belangrijk want in je badkamer wil je je thuis voelen. Om een goede keuze te maken is het tegenwoordig wel belangrijk dat je je goed oriënteert op de producten die verkrijgbaar zijn. Je kunt een douchewand helemaal laten afmeten en ontwerpen, maar dat is erg duur. Je kunt er ook gewoon een kopen met bestaande maten en ook die zal prima passen. Het materiaal waarvan het douchescherm gemaakt wordt is vaak van hoogwaardige kwaliteit en gaat lang mee.

Laat het glanzen

Een goed onderhoud van je douchescherm is wel belangrijk. Kalk laat al snel zijn sporen na op het glas. Maak het scherm dus na elke douchebeurt droog. Koop een ouderwets gummetje want hiermee haal je makkelijk zeepresten en water weg. Mocht er toch kalk op je douchescherm gekomen zijn, spray het dan in met azijn. Zo houdt je je scherm glanzend en als nieuw.